A’le buła! Nowa, domowa manufaktura na mapie Polski, dokładnie z siedzibą w Warszawie rozwija swoje skrzydła w branży gastronomicznej. Pomysł wziął się z zamiłowania do kuchni, dzielenia się swoimi wypiekami, wyrobami i dekoracjami z przyjaciółmi i rodziną. Inspiracją były również dalekie podróże. Idea, którą kieruje się założyciel to kompatybilność zamówienia, od tortu urodzinowego po kwiaty i domowe wyroby alkoholowe.
Specjalnością warszawskiej marki jest Kimchi – koreańska kiszona kapusta pekińska. Ta azjatycka sałatka powstaje wskutek naturalnej fermentacji. Inspiracją robienia domowego kimchi były podróże do Seulu, gdzie założyciel poznał smak oryginalnej kiszonki.
Kolejnym rzemiosłem, którym może się pochwalić A’le buła są domowe wypieki, od tortów, różnej maści chleby po naturalne bagietki francuskie. Zamówienia na torty są przygotowywane indywidualnie dla klienta – mówią ,,Spełniamy zachcianki naszych klientów, jeżeli klient ma pomysł na konkretny smak lub rodzaj ciasta, z chęcią spróbujemy wykonać każde zamówienie indywidualne.’’ Torty wyglądają niezwykle estetycznie i smakują obłędnie.
Mąka oraz zakwas na chleb również wychodzi spod rąk właściciela. Można zamówić chleb żytni, pszenno-żytni na zakwasie lub bardzo zdrowy chleb pszenno-gryczany. Bagietki francuskie mogą być z różnymi dodatkami – solą, czarnuszką i żurawiną.
Likier jajeczny a’la egg nogg od naszych dzisiejszych bohaterów najlepiej smakuje schłodzony, lub podawany z lodem. Dodatkowym atutem jest zamówienie spersonalizowanej etykiety dla solenizanta lub osoby, którą chcemy obdarować. Jest to idealny pomysł na zastąpienie butelki wina kupionej w sklepie.
A’le Buła jest stworzona dla wszystkich, którzy cenią swój czas, estetykę, gwarancję i jakość produktu. Marzeniem nowej marki jest otworzenie w przyszłości swój lokal na mapie Warszawy.