Uwielbiany na całym świecie show kulinarny „Le Petit Chef” przybył do Polski. Mały
kucharz rezyduje w hotelu Hilton Warsaw City przy ul. Grzybowskiej 63.
Każdy gość Le Petit Chef może spodziewać się własnego spektaklu kulinarnego: między
posiłkami stół niepostrzeżenie zamienia się w ekran, na którym mały kucharz bawi gości
i umila im czas rozmaitymi popisami.
Gdy na stole pojawiają się dania, pokaz schodzi na dalszy plan, a główną rolę grają regionalne i narodowe specjały światowej kuchni.
Menu premium restauracji składa się m.in. z burraty na pomidorkach koktajlowychz bazyliowym pesto i rukolą oraz bouillabaisse z krabem królewskim, ośmiornicą i innymi morskimi przysmakami. Jako przystawka podawana jest połówka homara z czarnym
kawiorem.
Daniem głównym jest filet mignon z truflowymi ziemniakami i sosem
z czerwonego wina, a jako deser czeka wyśmienity crème brûlée z jagodami i pistacjami.
Staranny dobór składników, trzy różne warianty menu, a także specjalne dania dla dzieci
zadowolą każde podniebienie i pozwolą młodszym oraz starszym smakoszom przeżyć
niezapomniany wieczór.
Zestaw dań można wybrać wcześniej za pośrednictwem portalu
rezerwacyjnego.
Za warstwę audiowizualną prezentacji odpowiada belgijski kolektyw artystyczny Skullmapping, założony w 2010 r. przez Filipa Sterckxa i Antoona Verbeecka. Łącząc zamiłowanie do animacji z technologią mapowania 3D, w 2015 roku stworzyli oni postać małego kucharza, który pojawia się w kolejnych lokalizacjach na całym świecie.