Rodziny Sadowskich zaskakują nie tylko niespotykanymi dotąd połączeniami smaków, ale także kolorami. Bajecznie niebieski miód ze spiruliną i zielony miód z tymiankiem i podbiałem to nowy sposób na niezwykłe doznania smakowo – estetyczne.
Szczypta niebieskich alg morskich – spiruliny dodana do prawdziwego miodu wielokwiatowego sprawiła, że ten słodki przysmak zyskał bajeczną, niebiańską barwę. Jak wygląda, tak smakuje, bo spirulina nie zmienia smaku miodu, za to świetnie zabarwia jedzenie. Miód ze spiruliną wciąż pozostaje pysznie słodki, a jego niezwykły kolor cieszy oko i zachęca do kulinarnych zabaw. Wystarczy dodać go do wody, aby stworzyć niebieską lemoniadę. W owsiankach, jaglankach, na gofrach i tostach sprawdza się jako efektowny dodatek. Oczywiście na zdrowie, bo miód wielokwiatowy, spożywany regularnie, wspomaga odporność i pomaga szczególnie w alergicznych schorzeniach górnych dróg oddechowych. Miód ze spiruliną to 99,6% naturalnego miodu wielokwiatowego i 0.4% niebieskiej spiruliny. 100% natury w pięknym wydaniu!
Miód z tymiankiem i podbiałem to połączenie sprawdzonych tradycyjnych składników, które w naturalny sposób pomagają walczyć z infekcjami i osłabieniem. Miód zawiera 97,5% miodu wielokwiatowego, 2% liofilizowanego tymianku i 0,5% liofilizowanego podbiału. Miód z tymiankiem i podbiałem sprawdzi się świetnie jako wzmocnienie przy infekcjach górnych dróg oddechowych – jedzony z łyżeczki nawilży gardło i pomoże przy chrypce i kaszlu. W kuchni sprawdzi się jako ziołowa marynata do mięs, która wspaniale uzupełnia smak pieczeni!