Rodzinna palarnia kawy speciality z Biłgoraja ma ciekawe powiedzenie – For a Good Day – w związku z tym każdego dnia możemy decydować o tym, jaki on będzie. Codziennie setki ludzi z naszego otoczenia zaczynają swój dzień – gdzieś za ścianą, pod drugiej stronie ulicy. Od rana kłębią im się w głowie myśli o tym co ich czeka. Też tak masz?
Wiedzą o tym pasjonacie kawy z Lubelszczyzny i dlatego każdego dnia w ich głowach pojawiają się nowe pomysły na to, by dać ludziom coś co pomoże im decydować o tym, że ten konkretny dzień, będzie dobrym dniem. Jak to robią? Zobacz sam_
Trzy pokolenia kochające kawę
Początki palarni kawy Coffee and Sons były podobne jak pierwsze kroki niejednego fascynującego projektu. Wulkan pomysłów, energia do działania, wspólne rozmowy, plany i nadzieje, które trzeba było zderzyć z rzeczywistością. I wszystko zaczęło się o przydomowego garażu w Biłgoraju i maleńkiej maszyny do wypalania ziaren kawy.
Dziś na czele palarni stoją trzy pokolenia miłośników kawy:
Dziadzio Marian( dziadek Daniela)
Daniel – założyciel palarni (syn Marka i wnuk Mariana)
i Marek – Roaster (osoba wypalająca ziarna kawy), a prywatnie ojciec Daniela.
Rzemieślnicza palarnia, która stawia na skuteczne nowoczesne rozwiązania
Czy da się połączyć to co “stare” z tym co “nowe”? Pewnie, że tak! Panowie z Coffee and Sons opanowali to do perfekcji i stali się wzorem do naśladowania dla innych palarni kawy.
Tradycyjne wypalanie kawy nie byłoby możliwe bez klasycznego pieca GOTHOT z 1958 roku – ziarna w piecu nie mają bezpośredniego kontakt z gorącym metalem, są opalane gorącym powietrzem, co sprawia, że każde jest idealne wypalone i oddaje maksimum smaku i aromatu. Dzięki temu każda filiżanka kawy ziarnistej od Coffee and Sons jest dobrym pomysłem, by zacząć dzień na TAK.
A co jest nowego?
Rozgrzane ziarna, które wysypuje się z pieca – w środku może być nawet 250 stopni Celsjusza – trzeba schłodzić, bo inaczej stracą na jakości. Z pomocą przychodzi nauka, a konkretnie suchy lód. Dzięki temu ziarna są gotowe do kolejnych etapów produkcji już po dwóch minutach – zachowują smak i aromat w środku i nic się nie traci.
Wszystko ma swój czas
Aby zachować jakość ziaren, która przekłada się na to, czy kawa nam smakuje, czy odrzuca, panowie z Coffee and Sons dokładnie planują dni, w których wypalają kawę. Kawy są palone minimum raz w tygodniu. Można je kupić tylko w sklepie online – www.coffeeandsons.pl – dzięki temu załoga palarni ma wpływ na ostateczną jakość produktu.
Każdy znajdzie coś dla siebie
W ofercie Coffee and Sons znajdziesz kawę ziarnistą, lub mieloną – jak wolisz, kawę bezkofeinową, kawę przelewową i kawy dedykowane do ekspresu. Znajdziesz kawy pod wszystkie metody parzenia.
Dla wygody kieruj się kolorami opakowań. W jasnych paczkach znajdziesz jasno palone ziarna idealne do zaparzenia metodami przelewowymi (ekspres przelewowy, drip, chemex, aeropress, french press), zaś w ciemnych opakowaniach ciemno palone kawy pod ekspres kolbowy, ekspres automatyczny, kawiarkę, french press i zalewajkę.
Koniecznie sprawdź flagowy produkt od rodzinnego trio – do zaparzenia metodami tradycyjnymi to Zestaw startowy mieszanki, czyli nasze 4 ciemno palone bestsellery idealne do domowych ekspresów kolbowych i automatycznych, kawiarki, French Pressu oraz tradycyjnej „zalewajki”. https://coffeeandsons.pl/kawa-ziarnista/zestaw-startowy-4-x-250g-mieszanki
Jesteś fanką/fanem przelewów? Zasmakuj trzech autorskich mieszanek stuprocentowej arabiki – Przelewowa Owocowa – soczysta i orzeźwiająca, Przelewowa Klasyczna – słodka i czekoladowa, Przelewowa Tropikalna – lekka
i kwiatowa https://coffeeandsons.pl/kawa-ziarnista/przelewowa
Myślisz o kawie? Sprawdź co Coffee and Sons ma dla Ciebie.